KS-PELTI OY   Rakennuspeltityöt   KS-Kerroskompostorit   KS-Lajittelukasetit   Yhteystiedot


KS-Kerroskompostorin käyttöohje


Aloita KS-KERROSKOMPOSTORIN täyttäminen alaasastosta. Nosta välipohja varastoon. Laita alapohjalle "siemeneksi" noin 5 cm:n paksuinen kerros haketta ja multaa tms. KS-KERROSKOMPOSTORI on nyt valmiina kompostoimaan talousjätteesi. Kun kompostori on täyttynyt hieman yli puolen välin ota yläosan "siemeneksi" kompostimassaa sivuun ja jätä alaosasto jälkikompostoitumaan: sekoita massa, tarkista kosteus ja peitä kevyesti kuivikkeella. Aseta välipohja paikalleen, laita kuiviketta pohjalle ja nosta varaamasi kompastimassa joukkoon. KS-KERROSKOMPOSTORIN yläosasto on valmiina täytettäväksi. Kun yläosasto on täynnä pitää kompastoria tyhjentää. Avaa etuseinän pikasalvat ja nosta etuseinä sivuun; avaa alaosaston etulistan työntösaivat ja käännä etulista alas. Alaosasto on nyt helppo tyhjentää lapiolla tai talikolla. Kun olet tyhjentänyt alaosaston käännä alaosaston etulista pystyyn ja lukitse työntösalvoilla. Nykäise nyt välipohjan alareunasta niin yläosaston massa putoaa alas. Nosta välipohja pois ja voit kääntää massan jälkikompostoitumaan kuten edellä. Aseta välipohja ja etuseinä paikoilleen. Yläosasto on jälleen valmiina. Älä unohda "siementä".Alaosastan jälkikompostoituva massa toimii: 1. lämmönlähteenä, palaminen yläosastossa alkaa nopeammin 2. lämpöeristeenä, tärkeätä taiviaikana. Välipohjan ansiosta alaosaston jälkikompostoituva massa ei tiivisty vaan pysyy ilmavana ja jälkikompostoituu yläosaa täytettäessä.


Kompostoinnin yleisohje:

Viedessäsi jätettä KS-KERROSKOMPOSTORIIN sekoita uusijäte kevyesti kompostimassaan ja peitä parilla kourallisella kuiviketta. Kuivikkeeksi käy turve, lehtipuun hake, olki tai vastaava. Kuivike on kätevintä säilyttää KS- KERROSKOMPOSTORIIN kiinnitettavässa kuivikelaatikossa: kuivike pysyy kuivana ja on lähellä tarvittaessa. Kompostimassan kosteutta voit tarkkailla helpoimmin kannen alapinnasta, jos kansi on kuiva kastele massaa vedellä, jos kosteutta tarvitaan kylmänä aikana käytä lämmintä vettä.

MULTAVIA HETKIÄ KS-KERROSKOMPOSTORIN PARISSA !

Käänny pulmatilanteissa valmistajan puoleen.  KS-PELTI OY   Rakennuspeltityöt   KS-Kerroskompostorit   KS-Lajittelukasetit   Yhteystiedot